Eastern Promises (2007)

Anna (Naomi Watts) egy londoni kórház szülészetén dolgozik. Egy nap egy orosz lányt hoznak be a kórházba, aki szülés közben meghal, de a babát még még meg tudták menteni. Anna nyomozni kezd a rokonok után a csajszi naplója alapján. A szálak az orosz maffiához, annak is a fejéhez, Semyon-hoz vezetnek, akit az a bizonyos napló nagyon érdekelne, mivel pár terhelő bizonyítékot is tartalmaz ellene.


Finoman szólva is azt mondom, iszonyat jó film, 2007-es év dobogós helyen szerepel nálam. Viggo Mortensen és Cronenberg második munkája együtt, remélem még lesz több is. Mortensen megdöbbentően jó a sofőr, Nikolai (bérgyilkos/mindenes) szerepében, a Gyűrűk Urában nyújtott színészi játéka ehhez képest Steven Segal volt.
Semyon, Nikolai és Kirill (Vincent Cassel) körül összpontosul a sztori, ami ugyan nem annyira fordulatos, de a három színész simán elviszi a vállán a filmet, Naomi Watts-nak nem sok babér jutott, de nem baj, nem ezért szeretjük.
A hangulata nagyon jó, eredeti nyelven tessék megnézni, Mortensen orosz akcentusa megér egy kis szótárazást. 
A testi erőszakot elég naturálisan mutatják be, néhány rész gyomorforgató, de talán éppen ettől lesz felejthetetlen mozi.
Megnézni, sokszor!

Eastern promises - Gyilkos ígéretek (2007) on IMDb