The Magnificent Seven (2016)

Washington és Fuqua újabb násztánca a messzi vadnyugaton. Mi is volt legutóbb? Igen, a Védelmező, ahol az öreg Denzel szétcsapott a maffiózók között.
Itt változik a háttér, többen is vannak a jófiúk (mondjuk az ellenfél is), de ugyanaz a hatás a nézőben. Vagyis az "aha, ezt már láttam", talán nem ezekkel a szereplőkkel, nem ezzel a háttérrel, de "már akkor is láttam". Nem arra gondolok, hogy remake a film, ez nyilvánvaló. Ezért történetre nem is kell időt vesztegetni, a gonosz pénzembernek kell a kisváros, a hét jófiú meg aprópénzért és becsületből is elvállalja a védelmet.
Baromi hosszú lett, sok üresjárattal, az ember a végső, fél órás vadnyugati lövöldözésre már szinte kómás állapotba kerül.
Az első negyedben összeszedik a bandát, ami ugyancsak megmosolyogtató (harcedzett veteránok csak a baráti szóra már ott is vannak az öngyilkos küldetésben), de ekkor megvolt legalább az "új ember varázsa". Van itt minden, mint a mesében (és igazán tényleg csak ott működne a dolog, vagy képregényben), kínai késes csóka, egy mexikói, egy poszttraumás stresszben szenvedő déli katona, indiánvadász, alkesz/kártyás Chris Pratt, az indián arc, végül maga a törvény, Chisolm (Washington).
Változatos banda, csak 2016 van, vagy mifene.
A gond, hogy senkit sem ismerünk meg igazán, az alkesz/kártyás Pratt, vagy az indián karaktere (de a többi is) úgy el vannak nagyolva, hogy tényleg inkább képregénybe illenek, de mozivászonra nem.
Ha a csapatépítés után egyből jönne a daráló, kutyát nem érdekelné, mert elvakítana a torkolattűz de a film második felében, a nagy balhé előtt még kiképzik a falusiakat igazi milíciává, csapdákat raknak, aknásítanak. Én meg majd leestem a székről, mert kóros álmosság tört rám és a fél óra végső harc alatt sem nagyon tudtam felébredni.  
Ez nem igazi western, csak a díszlet az. Ez egy jó, de inkább közepes akciófilm, sok robbantással, lövöldözéssel és a jó győzelmével a gonosz pénzes ember felett.
Végig lehet ülni, talán nem is bánjuk meg, hogy fizettünk érte, de mély nyomot nem fog hagyni bennünk. Egy ilyen szereplőgárda láttán pedig az ember fia nem ezt a középszerűséget várná.

A hét mesterlövész (2016) on IMDb