Boy Wonder (2010)

Fiatal srác egy New York-i gimiben. Nem nagyon tűnik ki a többiek közül, nincs a hátára írva, hogy az anyját a szeme láttára ölték meg pár évvel ezelőtt. Okos és jó tanuló, klasszikusokat hallgat és közben az edzéseken tanultakat esténként striciken és dilereken próbálja ki. Nem sokat tököl, gyilkol, mintha minden rosszfiúban csak az anyja gyilkosát keresné.
Közben persze az apjával sem jön ki jól és egy csini rendőrcsaj is gyanítani kezdi, hogy esténknt nem a matek házival foglalkozik.
Láttunk már ilyen filmet sokszor. Bosszú sztori a javából. Ami kiemeli az állóvízből, az-az, hogy a film legnagyobb részében marad inkább dráma, de ez mellett átkacsintgat thriller-akció műfajba is. Egy kis akció itt, rémület ott, majd a rendező visszarántja a gyeplőt, megint dráma. Könnyű lett volna elszaladni, fürdetni a fiatal gyereket a mocsokban és a vérben. Jót tett a filmnek, hogy tartotta a mértéket, urambocsá', próbált reális lenni.
Nekem szimpik a színészek,  Caleb Steinmeyer jól adja a ketyós tinit, apu és a rendőrcsajszi sablonosak, de hozzák a minimumot.
Aki csattogós akciót vár és mélyrepülést a az erkölcsi fertőbe, csalódni fog, amúgy meg egy érdekes próbálkozás!
Egyszer simán nézhető.
ignem