Transformers: Dark of the Moon (2011)

Mit lehet elvárni egy 2011-es sci-fi akciófilmtől? Legyen benne klassz verdák és robotok , egy jó nő, sok robbantás, egy igazi macsó főgonosz! Na, a filmben ez mind benne van! És még is fanyalgunk, a Transformers szó hallatán.

A történet pedig jól indul, szinte el is hiszi a néző az Apolló 13-as dolgot, hogy tényleg akkor kezdődött el minden. Jó-jó, de fanyalgok! Jön egy borzalmas rész, vagyis civódások LaBeouf és Statham csaja közt, előbújnak a szörnyecske robotok, közben anyuciék is beállítanak. Tiszta apádra ütök, jut eszembe. Jön egy lélegzetelállító rész: sivatag, sebeit nyalogató Megatron visszatérésre készül! Ámen. Haditengerészet együtt működve az Autobotokkal, oldja meg a világ gondjait. Ez is belefér! Unatkozó milliomos szerepében Patrick Dempsey, főhősünk csaját akarja vagy annál többet!? Kezd eldurranni az agyam. MIÉRT? Megtalálják Őrszemet(autobot) aki évszázadok óta pihen a mars setét oldalán, felélesztése után haza vágja a CIA főhadiszállását és átáll az Álcák közé. Hatalmas csata, átverések egy igazi látványorgia veszi kezdetét vagy két órán át.  Néha a főszereplő szerelmes párunk megáll a csatatér kellős közepén kavarni egyet. A falat kaparom! Chicago lerombolása, a felhőkarcolós jelenet, Őrszem – Optimus - Megatron végső csatája, eszméletlen kúl'. Zenéje is kiemelkedő, Jablonsky nagyon eltalálta. Azon gondolkoztam közben, hogy hol a hiba!

Állíthatom, megfelel a kortárs igényeknek, minden benne van, ami trendi. Csak az emberi szereplők idegesítőek. Aki ezen túl tud lépni, az biztos jól fog szórakozni.

Transformers: Dark of the Moon (2011) on IMDb