Stoker (2013)

Chan-wook Park az Oldboy nagy sikere után meg kapta a lehetőséget, hogy a-listás sztárokkal bizonyítson az óceán túloldalán.

Stoker család legfájdalmasabb pillanatával kezdődik filmünk, a családfő gyászolásával. Evelyn (Nicol Kidman) szerető férjét, India (Mia Wasikowska) pedig a tökéletes apukáját siratja idézőjelben. Egyszer csak a semmiből előbukkan a titokzatos nagybácsi aki rögtön be is költözik otthonukba. Sikerül is színesebbé tennie az ódon ház falait, kezd minden egy kicsit jobbra fordulni. Aztán egyszer csak váratlanul egyre furcsább dolgok történnek főszereplőinkkel.

Távol-keletei rendezőnk játszik a hangulatfestés kártyáival, jól hozza nézőre frászt. Különleges megvilágításba helyezi a főbb szereplőket, akik elmosódnak a kibontakozó borzalom elegyében. Közben azokat a távol-keletei védjegyeket is sikerült bele csempésznie, ami miatt annyira rajongtunk eddigi munkáiért. (Ó, azok a szimbólumok!) Wasikowa kisasszonynak sikerült felülmúlnia titokzatosságban, drámaiságban és egyszerűségben kortársnőit.
Minden benne van, ami egy jó thrillerhez kell, ezen a szinten.

Stoker (2013) on IMDb