The Autopsy of Jane Doe (2016)

2016 jó év volt a horror műfajban. A korábban kissé elhanyagolt és inkább a hentelős-véres stílust megjelenítő horror kezd visszatérni a rémisztgetés kellemesen fosatós világába. Ráadásul örömmel értesítek mindenkit, nem csak hollywood-i filmek vívják ki mostanában a nézők elismerését (ezekről egy későbbi bejegyzésben).
Apa és fia (Brian Cox és Emile Hirsch) a helyi temetkezési vállalkozók, halottkémek és kórboncnokok is egyben. Kis város, itt mindenkinek mindenhez kell érteni. Az öreg ráadásul elég jó, a helyi rendőrség nagyban támaszkodik a véleményére.
A fiú már nagyban menne bulizni a csajával, amikor betolnak egy hullát, egy "azonnal eredmény kell, de tegnapra" felkiáltással. A fiatal nő holttestét félig eltemetve találták egy többszörös gyilkosság színhelyén. Külsérelmi nyom nuku.
A gyerek kíváncsi, tehát marad a papával, hogy kiderítsék, mi a fene történt. A furcsaságok fokozódnak, amikor kiderül, a lány belső szerveit összevagdosták és összeégették...de ennek semmi külső nyoma.
Nem kellett ide nagy csoda, csak egy szűk tér, két jó színész és egy jó kis misztikum. Az elején különösen tetszik a nyomozós rész, mint a patológia Dr. House-át látnám, bontanak, mérnek, vizsgálnak, agyalnak...aztán meg futnak.
Így megy ez. 
Ajánlom, ha tetszik a műfaj.

The Autopsy of Jane Doe (2016) on IMDb